zondag 16 juni 2013

BLAZERJASJE op model

Nog even wat foto's op model, wat een dametje, he? Ze is superblij!
 



woensdag 12 juni 2013

BLAZERJASJE

Hij is klaar!!!!

Zul je net zien, wordt het eindelijk lekker warm, is het blazerjasje eindelijk klaar. Zo trots op mezelf! Voor het eerst een jasje gemaakt, voor het eerst knoopsgaten, revers, een kraag. Oef... wat een project!
Het patroon kwam uit de voorlaatste Knippie.

Yen heeft er superstoere knopen bij uitgezocht. De gewone knopen waren net niet de juiste kleur groen en ineens zag ze deze. Alle wensen van een 8-jarig meisje zitten er in. Bling bling - hartjes - en regenboogkleuren. En ja, als het licht er invalt zelfs de kleur groen van het jasje. Ze is helemaal geppie-de-peppie.

Misschien morgen alvast aan naar school, 's morgens is het best nog wel frisjes op de fiets. Kan ze hem als "jas"gebruiken. Wat zal ze blij zijn dat ie eindelijk af is!! Hopelijk net zo blij en trots als haar moeder :-)

VLAGGENLIJN

Wat doet men met allerlei restjes katoen? Juist.... een vlaggenlijn maken!



Weg met de gekunstelde Dora - Hello Kitty - Winnie the Pooh varianten die ook nog eens van plastic zijn en eenmalig te gebruiken. Vanaf nu leuken wij onze feestjes op met gezellige kleurtjes. Roze-pink-lila-rood-pastel. Soms kwam ik net te kort voor beide zijden. Nou ja, dan maar een ander motiefje.
Staat zo feestelijk en is een klusje van niks. Ik gebruikte een kartonnetje biaisband uit de opruimingsbak als lint en klaar.

Misschien moeten we nu nog een keer een stoere papa-variant maken in blauw en groen, de meiden willen het huis natuurlijk ook versieren als papa jarig is. Maar roze is niet echt heel mannelijk, hihi!

TUNIEKJE verlengen met boordstof

Ik vond laatst een tuniekjurkje in de opruiming bij de HEMA. Erg leuk ding, met name voor het prijsje (3 Euro). Maar met dat lange bovenlijf van onze kleinste nauwelijks een jurkje te noemen. Maar zo wilde is hem wel. Ik had nog een stukje boordstof liggen, leek me wel handig.


Achteraf beter gewoon tricot kunnen gebruiken, maar ach. Voor 3 Euro heeft ze toch een geinig jurkje erbij zo.